Monier

Daken bieden eindeloos veel mogelijkheden. BMI Group – in de Benelux vertegenwoordigd door BMI Monier en BMI Icopal – helpt u graag om die tot in detail te ontdekken. Met onze dakbedekkingssystemen en bouwmaterialen leveren wij u voor elk dak, plat of hellend, de beste kwaliteit. Een dak waarop uw klant langdurig en zorgeloos kan vertrouwen. 

BMI ontwerpt en produceert alle producten zelf. Daarbij bundelt de groep de krachten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Op die manier worden alle onderdelen om tot een goed werkend dak te komen perfect op elkaar afgestemd. Samen werken we aan uw succes. Want als u succes heeft, hebben wij dat ook!

DAKEN MET MONIER LAPLAT
Onze realisaties - Monier

All-in service voor renovatie of nieuwbouw van hellende daken

Onze ervaren dakwerkers plaatsen zowel de daktimmer, het onderdak, de dakisolatie als de dakbedekking in de gewenste materialen. Ook voor de nodige lood- en zinkwerken (goten en afvoerbuizen) kan je op ons rekenen. Onze dakwerkers werken je nieuw of gerenoveerd hellend dak tot in de kleinste details af. Wij realiseren in de eerste plaats hellende daken op particuliere woningen. Daarnaast zijn ook grotere projecten (appartementsgebouwen, scholen,…) mogelijk.

Vervangen en vernieuwen van een oud hellend dak

Wij garanderen maatwerk voor het vervangen of vernieuwen van een bestaand hellend dak. Voor het opmaken van een offerte komen we persoonlijk langs voor een plaatsbezoek. Tijdens dit bezoek analyseren we het bestaande dak en bekijken we samen de mogelijke technische oplossingen.

Onze mogelijkheden variëren van een gedeeltelijke tot en met een volledige dakrenovatie. In de meeste gevallen combineren we het renoveren van een bestaand hellend dak met het plaatsen van bijkomende isolatie.

Welke soort dakrenovatie we aanraden, hangt af van vele factoren waaronder de draagkracht van de oude dakstructuur en de verwachte belasting door de nieuwe dakbedekking en bijkomende isolatie. Wij beschouwen elke dakrenovatie als maatwerk, volledig afgestemd op de actuele toestand van het dak en de persoonlijke wensen van de opdrachtgever.

  • Bij een totale dakrenovatie vervangen we het volledige dak. Dit omvat de daktimmer, het onderdak, de dakbedekking in pannen of leien, eventuele dakramen en de afvoergoten. Uiteraard staan we ook in voor een zorgvuldige afbraak van het bestaande dak en de afvoer van alle afbraakmaterialen.
  • In sommige gevallen werken we met een gedeeltelijke dakrenovatie. Dan laten we bijvoorbeeld de bestaande daktimmer, onderstructuur of dakramen intact en vervangen we de overige dakonderdelen.
  • Na het vervangen en vernieuwen van een oud dak, kan je ook de verdere zolderinrichting aan ons toevertrouwen. Door het plaatsen van voldoende isolatie, creëren we onder het dak bijkomende volwaardige leefruimte

Hellende daken voor een nieuwbouw

Onze totaalservice voor nieuwe hellende daken omvat:

  • De volledige daktimmer, inclusief het uittimmeren van de gewenste dakkapellen en het voorzien van dakramen
  • De vereiste isolatie
  • Een onderdak met dampscherm
  • Een dakbedekking naar keuze in pannen of leien. Wij bieden de ruimste keuze aan materialen en begeleiden je persoonlijk voor de juiste keuzes.
  • Alle nodige lood- en zinkwerken, waaronder het plaatsen van goten, afvoerbuizen,…

Waar realiseren wij dakrenovaties of plaatsen wij nieuwe hellende daken?

Vanuit onze vestiging in Tongeren gaan onze zes ploegen met dakwerkers dagelijks aan de slag in de hele provincie Limburg. Ook daarbuiten voeren wij projecten uit. Wij werken in ruime Limburgse regio’s van Hasselt, Genk, Sint-Truiden,…. Daarnaast behoren ook de regio’s Luik,Tienen en Leuven tot ons actiegebied.