Minerale wol

Dakwerken Boets biedt oplossingen op maat voor het (bijkomend) isoleren van een bestaand plat of hellend dak.

Dakwerken in combinatie met extra isolatie

Een niet of beperkt geïsoleerd plat dak leidt tot enorme warmteverliezen. Warmte stijgt op, waardoor het via een ongeïsoleerd dak eenvoudig ontsnapt. Je mag rekenen op persoonlijk advies voor het maken de juiste keuzes.

Isoleren in combinatie met een dakrenovatie

Het isoleren van een plat of hellend dak gaat in vele gevallen samen met een volledige of gedeeltelijke dakrenovatie. Het plaatsen van bijkomende isolatie is vaak één van de belangrijkste redenen om over te gaan tot een structurele dakrenovatie. Dankzij de fors dalende energiefactuur verdient een dakrenovatie zich op enkele jaren terug.

Sinds 2020 vormt dakisolatie zelfs een wettelijke verplichting. Deze verplichting geldt zowel voor huurwoningen als je eigen woning. Wij voeren isolatiewerken uit aan zowel hellende als platte daken.

Isoleren van platte daken

Wij isoleren bestaande platte daken met PIR-isolatie met aangepaste diktes aan de omstandigheden en wensen van de klant. Dit isolatiemateriaal garandeert de hoogste isolatiewaardes voor een minimale dikte.

Als de onderstructuur van het plat dak in hout, beton of hellingschape nog voldoende stevig is, blijft deze behouden. In het andere geval vervangen we ook deze onderliggende structuur. Mogelijk kan de bestaande roofing als dampscherm gebruikt worden, zodat het bestaand plat dak kan blijven liggen. Na het plaatsen van de isolatie brengen we een nieuwe waterdichte dakbedekking aan in bitumen (roofing).

De extra isolatie leidt tot een hogere dakopbouw. Dit vereist aanpassingen aan de dakopstand en de dakranden. Ook voor deze aanpassingen kan je op ons rekenen. Wij werken je geïsoleerd plat dak af met nieuwe dakranden.

Isoleren van hellende daken

  • Isolatie aan de binnenzijde van het dak

Alleen wanneer een hellend dak over een onderdak beschikt, behoort dakisolatie aan de binnenzijde tot de mogelijkheden.

Wanneer dit nog niet het geval is, plaatsen wij een onderdak. In dat geval adviseren wij steeds om meteen ook de pannen te vervangen en te kijken of er nog andere vormen van dakrenovatie nodig zijn.

Na het installeren van het onderdak door onze ervaren dakwerkers, kan er isolatie geplaatst worden.

  • Isolatie aan de buitenzijde van het dak

Isolatie aan de binnenkant van het dak gaat uiteraard alleen wanneer de zolder nog niet is afgewerktmet kamers. Wanneer dit wel het geval is, dan biedt een sarkingdak de oplossing. Bij een sarkingdak plaatsen we de dakisolatie aan de buitenkant op de houten kepers. Hierop worden dan onderdak, houtwerk en pannen aangebracht.

Isolatie via het sarkingprincipe heeft het bijkomend voordeel dat je aan de binnenzijde van je dak geen ruimte verliest. We plaatsen de luchtdichte isolatieplaten – inclusief onderdakfolie - volgens het tand- en groefprincipe op de balken van je daktimmer.