Bitumen (Roofing)

Dakwerken Boets biedt een totaalservice voor platte daken. Is je huidige plat dak aan vervanging toe? Komt de versleten roofing los? Ben je bezig met het realiseren van een nieuwbouw? Vertrouw op de expertise en meer dan dertig jaar ervaring in platte daken van Dakwerken Boets.

Plat dak
Onze realisaties - Bitumen (Roofing)

Renovatie en nieuwe platte daken

Wij verzorgen de volledige opbouw van al je platte daken, inclusief de structurele onderbouw, het plaatsen van isolatie met PIR-platen, afvoerpijpen en de volledige afwerking. Voor de dakbedekking adviseren wij duurzame roofing (bitumen) van kwaliteitsmerken. Als ervaren dakwerker gaan wij voor platte daken geen enkele uitdaging uit de weg. Ook het herstellen van bestaande platte daken behoort tot de mogelijkheden.

Renovatie van platte daken

Welke platte daken renoveren wij?

Wij renoveren alle mogelijke platte daken – klein of groot – op woningen en appartementsgebouwen. Ook de complextere projecten vormen voor ons geen enkel probleem dankzij de jarenlange ervaring van onze dakwerkers.

Dakrenovatie combineren met extra isolatie

Vooraleer onze dakwerkers een plat dak renoveren, komen we persoonlijk ter plaatse voor een technische analyse. Op die manier geven we advies voor de technisch beste oplossing.

De meeste renovaties van platte daken combineren we met het plaatsen van (bijkomende) isolatie. Vele oude platte daken zijn niet of amper geïsoleerd. Op die manier ontsnapt er veel kostbare energie. Het vervangen van je oude platte daken betaalt zichzelf al na enkele jaren volledig terug. Wij gebruiken PIR-isolatiemateriaal met aangepaste diktes aan de omstandigheden en wensen van de klant. Deze isolatieplaten garanderen de hoogste isolatiewaardes per centimeter dikte.

Na het plaatsen van isolatie verhoogt de dakopbouw, waardoor er in vele gevallen aanpassingen nodig zijn aan de dakopkant en de dakranden. Ook deze aanpassingswerken nemen wij volledig op ons. Zo werken wij de verhoogde dakstructuur naar wens af met hout, gevelpanelen,…

Plaatsen van nieuwe platte daken

Wij verzorgen de volledige dakopbouw van platte daken op woningen en appartementsgebouwen. De dakopbouw van een plat dak omvat volgende onderdelen:

  • Plaatsen van dampscherm
  • Aanwerken van dakdoorvoeren voor verluchting, technieken,…
  • Aanbrengen van PIR-isolatie. De uiteindelijke dikte hangt af van de EPB-eisen.
  • Installeren van dakkoepels en lichtstraten
  • Plaatsing van de dakbedekking in roofing (bitumen)
  • Installeren van afvoerbuizen
  • Plaatsen van dakranden en zink- en koperkralen

Waar realiseren wij dakrenovaties of plaatsen wij nieuwe platte daken?

Vanuit onze thuisbasis in Tongeren zijn onze dakwerkers actief in de volledige provincie Limburg en daarbuiten. Wij gaan regelmatig aan de slag in de ruime regio’s van Hasselt, Genk, Sint-Truiden,… maar ook Luik,Tienen en Leuven.